Egy igazi szívszorító szerelmes történet. Nézd meg a legszebb részt.

Csodálatos film volt, és valóban szívszorító.
Kár, hogy manapság már nem készülnek ilyen gyönyörű filmek.


Nyomj egy lájkot, ha láttad!
Gondolatok, +1:
Új kórkép van kialakulóban: szeretethiány.
Oka: mindenki csak kapni akar, pénzt, hatalmat, autót, és minden fontosabb, mint a szeretet. Veszélyes a teljesítményhajszolás, a mindenáron győzni akarás, hogy a sikerért sokan feláldozzák mások megbecsülését, szeretetét. Pedig milyen rosszul teszik…


Gondoltad volna?



Az érzelmileg magára maradt ember előbb-utóbb számolhat valamilyen betegséggel. A magány a legsúlyosabb, legalattomosabb stresszhelyzet. A vegetatív idegrendszer izgalma (akaratunktól függetlenül) az egész szervezetet terheli: a szív gyorsabban ver, az erek beszűkülnek, emelkedik a vérnyomás, meggyorsul a légzés, szűkülnek a pupillák. Mindez a mellékvesében termelődő adrenalin, a noradrenalin és a kortizon hatása. A növekvő hormontermelés miatt csökkenni kezd a fertőzés és a gyulladás ellen védő fehérvérsejtek száma - és kialakul a betegség.

Árulkodó tünetek



A szeretethiány testi megnyilvánulásai

• Fejfájás (migrén): lüktető fájdalom, depresszió.
• Szívműködési zavarok: pulzusszám- és vérnyomás-emelkedés, légszomj, félelem, infarktus. Ez utóbbi tünetei: mellkasi nyomásérzés, égő fájdalom, mely a bal karba vagy az állkapocsba sugárzik.
• Gyomorfájás: a gyomor felső részén érzett fájdalom, hányinger, hányás; mindez a stressz következtében kialakult nyálkahártya-gyulladásra vagy fekélybetegségre utal.
• Hátfájás: a magára maradt ember védekező reakciója következtében összehúzódik a hátizom. Következménye: nyaki és vállfájdalom.
• A bőr is sírni kezd, ha elveszik a szeretet: allergiás bőrgyulladás, ekcéma, viszketés alakulhat ki.
• Hirtelen hallásromlás is előfordulhat. Oka a belső fül kisereinek beszűkülése, a hallóideg sejtjeinek csökkenő vérellátása, részleges vagy teljes pusztulása.

Mindenki veszélyben lehet



A szeretethiány mindannyiunkat veszélyeztet, de leginkább azokat, akiknek önbecsülése egyetlen tulajdonságukon (képességükön) alapszik. Például azon, hogy szépek, fiatalok, sikeresek, stb. Aki egyetlen értékére összpontosít, nehezebben viseli, ha például a partnere elhagyja, vagy elfordul tőle a legjobb barátja. Már a távolodást is nehezebben dolgozza fel. Munkahelyi, szakmai sikertelenség, elismeréshiány is produkál szeretethiányt, és előhívja a fenti betegségtüneteket.

A pedagógusok helyzete a legrosszabb, hiszen tanítványaik, és a szülök, kritikáját egyszerre kell elviselniük. A rendőrök is kevés elismerést kapnak, pedig munkájuk sokszor életveszélyes. Az orvosok megbecsülése is egyre csökken, mert a közvélemény nehezen fogadja el, hogy vannak visszafordíthatatlan egészségi folyamatok. Jaj a művészeknek is, akiknek egyre nehezebb érvényesülni, mert mást díjaz a szakma, mást a média, mást a közönség és mást a kritikusok.

Figyelmeztető jelek



Hiba lenne minden hátfájást, minden pulzusszám-változást szeretethiánynak minősíteni, ahogy nem kell hivatalból sajnálni minden pedagógust, minden rendőrt, orvost sem. De nézzünk magunk köré, és vegyük észre a szeretethiány - lánykori nevén elmagányosodás -apróbb, nagyobb, csendes és kiáltó jeleit.

Tények, adatok

1. Minden harmadik házasság válással végződik, vagyis nő az egyedül élők, főként nők száma.

2. Hihetetlenül magas a nyugtató jellegű gyógyszerek fogyasztása.

3. Egyre több nő fogyaszt alkoholt, és már nem is társaságban, hanem otthon, titokban. A kábítószerekről nem is beszélve…

4. Sok a magányos nyaraló, akik az év két rövid hetében akarnak feltétlenül szerelmesek, és boldogok lenni.

5. Már a gyerekek sem tudnak társasjátékot játszani. Szívesebben nyomkodják, persze egyedül, az elektronikus játékok gombjait.

Állj meg egy pillanatra!



Ugye, most már érted, miért fontos az, hogy egy kis időre lelassíts, és magad köré nézz?! Az idő szalad, és egyszer csak azt veszed észre, hogy elmentél olyan dolgok mellett, amelyek fontosak lettek volna számodra. Ne szégyelld kimondani a bűvös szót: szeretlek! Ne habozz, ha arról van szó, hogy magadat kell adnod a szeretteidnek. Minden egyes darab, amit magadból adsz annak, aki szeret, többszörösen megtérül. Lassíts, és éld meg a pillanatokat! Nagyon rövid bevillanásokról van csupán szó, de ha nem veszed figyelembe ezeket, később hiányozni fognak. Ne engedd, hogy elmenjen melletted az idő. Ne várj arra, hogy a következő jobb lesz, vagy holnap gazdagabb leszel! Mindig a MOST számítson. Tanuld meg értékelni a szeretetet, mert ha egyszer elveszíted mások bizalmát és szeretetét, ha magadra maradsz, akkor nem lesz, aki figyelmeztet arra, hogy mindannyian érző lények vagyunk, akik szeretetre vágyunk. Hidd el, később nagyon bánni fogod, ha nem hallgatsz ránk…

Ezek is érdekelhetnek